This translation is provided by Google Translate

 

 

 

Podcasts over ontwikkelingen in de meetingbranche

Luister op Spotify

Aflevering 17: Aristo en Het Dijkje, 2 genomineerden voor de Gaia Awards

Genomineerd voor de Gaia Green Awards 2023, dat zijn de locaties waar Naomi Liefting en Carola van Dijk werken. Naomi legt uit wat Aristo Utrecht Lunetten doet aan duurzaamheid. Carola vertelt waarom Het Dijkje volgens haar de Gaia Green Awards moet winnen.
Een podcast voor locaties, boekers en gasten!

Aflevering 16: De groene revolutie op Gastvrij Rotterdam

Accountmanager Bart de Jong van Gastvrij Rotterdam en co-Founder van de Green Leisure Group, Sander Verschuren, spreken met elkaar en hosts Peter Bekel en Emily Jager van Worldmeetings.com over hoe duurzaamheid op Gastvrij Rotterdam “ontploft” is de afgelopen 10 jaar.

Aflevering 15: Hoe inclusief werkgeverschap en social return locaties helpen bij personeelsbeleid

Inclusief werkgeverschap en social return kunnen locaties helpen personeelstekorten op te lossen en de taken beter te verdelen. Dat vertelt Jolanda van de Ven van het UWV.

Als adviseur van het Landelijk Servicepunt Inclusief laat ze zien hoe makkelijk is het om met ondersteuning van UWV hiermee aan de slag te gaan.

Aflevering 14: Wat doet Worldmeetings.com aan Social Return en Inclusief Werkgeverschap?

Voor Worldmeetings.com is het relatief nieuw terrein op MVO-gebied, als je het vergelijkt met duurzaamheid waarop de organisatie al jaren actief is.

In deze podcast vertellen Annemiek (HR), Peter (MVO) over de status van vandaag en plannen van morgen in gesprek met host Emily (marketing).

Aflevering 13: De ervaringen van Fokker Terminal met verduurzamen

Tom Verhaar, algemeen directeur van Fokker Terminal in Den Haag, vertelt over hun ervaringen met verduurzamen van hun pand. Wat waren hun eerste stappen? Hoe werden ze CO2 neutraal? Welke keuzes maakten ze?

Aflevering 12: Goede duurzame voornemens omzetten in daden

Sander Verschuren, Co-founder van Green Leisure Group, vertelt hoe hotels en vergaderlocaties hun duurzame goede voornemens waar kunnen maken door samen te werken met overheden.

Aflevering 11: Het Worldmeetings.com Green Team stelt zich voor

Het Green Team neemt de verantwoordelijkheid voor duurzaamheid bij Worldmeetings.com zelf en zorgt ervoor dat medewerkers bewuster worden.

Initiatieven van duurzame verlichting tot dakbedekking en insectenhotels komen langs in deze podcast.

Aflevering 10: Hoe werkt Too Good To Go bij Hotel Indigo Den Haag?

We spreken in een podcast met Justin Tran, Meetings & Events Coördinator bij Hotel Indigo The Hague, over hoe zij werken met Too Good To Go.

Ook spreken we met enkele gasten die een Magic Box komen ophalen.

Aflevering 9: Kan de intelligente weegschaal “Orbisk” het weggooien van eten in hotels en restaurants voorkomen?

Richard Beks, Co-founder van Orbisk en Rogier Delfos, Check-kok van Novotel Schiphol Airport discussieren in deze podcast over de theorie en praktijk van de Orbisk.
Een must-hear podcast voor elk hotel en restaurant die bewust wil omgaan met voedsel in de keuken.

Podcast over Orbisk met Richard Beks van Orbisk en Rogier Delfos van Novotel Schiphol AirportVlnr Richard Beks, Peter Bekel en Rogier Delfos praten over de intelligente weegschaal Orbisk, die voedselverspilling helpt voorkomen.

MVO-adviseur Dennis Methorst spreekt in een podcast met host Peter Bekel over duurzaamheidscertificaten
MVO-adviseur Dennis Methorst (r.) in de podcaststudio met host Peter Bekel

Aflevering 8: Wegwijs in de wereld van duurzaamheids-certificaten

MVO-adviseur Dennis Methorst legt u in minder dan 20 minuten uit wat certificaten zijn, welke er allemaal zijn, en hoe u een keuze maakt

Aflevering 7: Hoe haal je een duurzaamheidscertificaat als vergaderlocatie of hotel?

Chrissy van Meersbergen van Green Label ServiceChrissy van Meersbergen van Green Label Service legt uit hoe vergaderlocaties en hotels een certificaat kunnen behalen op het gebied van duurzaamheid.
Ook vertelt ze over de toegevoegde waarde van Green Label Service.

Aflevering 6: Kontakt der Kontinenten over Green Key certificering

René Giel, directeur van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten vertelt over hun ervaringen met certificering voor duurzaamheid. Met name gaat hij in op het traject om Green Key Goud te behalen.

Vergaderlocaties en hotels kunnen deze waardevolle kennis goed gebruiken om zelf met certificering van duurzame initiatieven aan de slag te gaan.

Aflevering 5: Engie over elektrische laadpalen voor vergaderlocaties en hotels

Boudewijn Boeve van Engie geeft advies aan vergaderlocaties en hotels hoe zij kunnen starten met elektrische laadpalen.
Aan bod komen de inrichting, stroomgebruik, kosten en meer. Boudewijn heeft zelfs twee originele oplossingen tegen “laadpaalkleven”.

Kortom, bent u een locatie en overweegt u de aanschaf van laadpalen? Dan is deze podcast voor u.

Aflevering 4: De ervaringen van BCN met laadpalen

Rianne Adelaar, accountmanager bij BCN, vertelt over de ervaringen met elektrische laadpalen op hun vestigingen in Utrecht en Rotterdam. Hoe kwamen ze tot hun keuze? Hoeveel laadpalen bleken er nodig? Wat moesten ze rekening mee houden? Wat waren de kosten.

En natuurlijk, wat zijn de reacties van de gasten?

Een must-hear podcast als u een hotel of vergaderlocatie bent die de aanschaf van laadpalen overweegt en wil leren van andere locaties.

Aflevering 3: Geen kamerschoonmaak maar een boom, met Linde Borger van Hotels for Trees

Hotels for Trees plant een boom voor iedere dag dat een hotelgast ervoor kiest om de tussentijdse kamerschoonmaak over te slaan bij meerdaags verblijf.

U hoort hoe Hotels for Trees van start ging, hoeveel bomen ze inmiddels geplant hebben, hun ambities en wat de milieuwinst is. Meld uw hotel aan.

Ook duiden Linde en Bob de cijfers. Want wat betekent het planten van een boom eigenlijk?

Bob Pieterson van Worldmeetings.com en Linde Borger van Hotels for Trees
Bob Pieterson van Worldmeetings.com en Linde Borger van Hotels for Trees

Aflevering 2: Wat doet de Jaarbeurs aan duurzaamheid?

In de podcast duurzaamheid van locaties in de gastvrijheidsindustrie bespreekt Founder Bob Pieterson met Chief Sustainability Officer Marloes van den Berg over hoe duurzaamheid er bij de Jaarbeurs uitziet.

In deze aflevering komen onderwerpen zoals het compenseren van de CO2-uitstoot en het circulair produceren van attributen voor een meeting/event komen aan bod. Maar ook de zorgen over de impact die wij mensen hebben op de klimaatverandering.

Hoe ziet duurzaamheid er bij locaties in de gastvrijheidsindustrie uit? Wat zijn nieuwe ontwikkelingen en welke duurzame plannen zijn er voor de toekomst? U hoort het in deze podcast.

 

Aflevering 1: zakelijk ontmoeten in een nieuwe wereld: trends en hypes in de meetingwereld

In de podcast zakelijk ontmoeten in een nieuwe wereld bespreekt Founder Bob Pieterson met Trendwatcher Tony Bosma over hoe meetings er na de lockdown uit gaan zien.

In deze aflevering staan trends in de meeting wereld centraal. Onderwerpen super service, fundamenteel verstorende ontwikkelingen vanuit een onverwachte hoek en gebruiksvriendelijkheid worden besproken. Wat zijn de nieuwe behoeften van mensen? Wat zijn de hypes? En wat zijn trends? U hoort het in deze podcast.

 

Podcasts bij Worldmeetings.com

Worldmeetings.com maakt een podcastserie zakelijk ontmoeten, een podcast over de meeting wereld. In deze serie spreken hosts Bob Pieterson en Peter Bekel met unieke gastsprekers uit de branche. We houden u via e-mail op de hoogte als er een nieuwe podcast uitkomt.

  • Zakelijk ontmoeten

Wat zijn podcasts?

U kunt bij Worldmeetings.com podcasts beluisteren. We leggen u graag uit wat dit inhoud. Wat is een podcast? Een podcast is een audio-uitzending waar relevante onderwerpen in worden besproken door één of meerdere sprekers. Worldmeetings.com nodigt gastsprekers uit om te praten over relevante en interessante onderwerpen. Daarnaast wordt u op de hoogte gehouden over de nieuwste ontwikkelingen…

Met diverse gastsprekers

Ook te beluisteren via YouTube