This translation is provided by Google Translate

Samenwerken met Worldmeetings

Maak uw vergaderruimte ruimte en/of hotelkamers beschikbaar via Worldmeetings. Hiermee verhoogt u de omzet, de attentiewaarde en de naamsbekendheid van uw merk. Uw medewerkers krijgen hiermee een professionele omgeving om te kunnen werken.

Registreer uw locatie

Opdrachtgevers met een groot volume aan meetings en kamers kunnen participeren in een van onze inkoopconcepten (‘Pools’). In een Pool concept worden de bestedingen van vele grote opdrachtgevers geconsolideerd terwijl het aantal locaties is teruggebracht naar een kernbestand. Dit leidt tot een vergroting van de bestedingen richting locaties, resulterend in hoge omzet. En een langdurige relatie met de Worldmeetings.com opdrachtgevers door blijvend scherpe tarieven en concurrerende kortingspercentages aan te bieden.

Pool A

Met Pool A locaties worden jaarlijks netto prijsafspraken gemaakt over de tarieven voor hotelkamers en vergaderarrangementen. Daarnaast geldt een kortingspercentage op factuur over alle overige uitgaven.

Netto wil zeggen dat in de prijsafspraak geen door locaties te betalen commissie is inbegrepen als vergoeding voor Worldmeetings haar werkzaamheden. In plaats hiervan betaalt de opdrachtgever rechtstreeks aan Worldmeetings een vergoeding voor de geleverde diensten. De Pool A vergaderarrangementen kennen bij alle ingekochte locaties dezelfde inhoud. De inkoop is transparant en offertes van locaties kunnen zo handig worden vergeleken.

Pool B3

Een aantal opdrachtgevers kiest voor een verdienmodel waarbij de opdrachtgever een vergoeding per boeking betaalt aan Worldmeetings in plaats van een commissie vanuit de geboekte locatie.

Voor deze opdrachtgevers, heeft Worldmeetings Pool B3 ontwikkeld (subonderdeel van Pool B). Bij reserveringen van opdrachtgevers in Pool B3 wordt het overeengekomen commissiepercentage omgezet in een extra korting voor de opdrachtgever. De locatie ontvangt in dit geval géén commissiefactuur van Worldmeetings.

Pool B – algemeen

Met Pool B locaties worden jaarlijks bruto prijsafspraken gemaakt over de tarieven voor hotelkamers en vergaderarrangementen. De binnen Pool B participerende locaties bieden een korting aan af factuur over de regulier geoffreerde tarieven voor meetings.

En daarnaast een speciale prijs voor losse kamerovernachtingen. Bruto wil zeggen dat in de prijsafspraak door locaties een te betalen commissie is inbegrepen als vergoeding voor de werkzaamheden van Worldmeetings. Het commissie percentage wordt berekend over het bedrag na aftrek van de korting.

Pool C

Met Pool C locaties worden jaarlijks bruto prijsafspraken gemaakt over de tarieven voor hotelkamers en vergaderarrangementen. De binnen Pool C participerende locaties bieden een korting aan van minimaal de helft van de korting van Pool B over de regulier geoffreerde tarieven voor meetings.

En daarnaast een speciale prijs voor losse kamerovernachtingen. Bruto wil zeggen dat in de prijsafspraak door locaties te betalen commissie is inbegrepen als vergoeding voor de werkzaamheden van Worldmeetings. Het commissie percentage wordt berekend over het bedrag na aftrek van de korting. De deelnemers aan Pool C zijn opdrachtgevers van Worldmeetings, die niet deelnemen aan Pool A of B concepten.

Pool B2

De afspraken met Pool B2 locaties komen in basis overeen met de gemaakte Pool B afspraken. Afwijkend wordt de Pool B korting verlaagd met 5% en de commissie met hetzelfde percentage verhoogd.

De 5% verhoging op de commissie wordt afgedragen door Worldmeetings op de factuur aan de opdrachtgeverd waardoor de locatie (indirect) een korting van 5% verleent over de afgegeven tarieven. Op deze wijze krijgt de opdrachtgever 5% factuurkorting, zijn de commissies voor Worldmeetings acceptabel en blijft de marge voor de locatie ongewijzigd. Het betreft in feite een administratieve afspraak. .

Inkoop op maat

Naast de bovenstaande pool concepten verzorgt Worldmeetings ook inkoop op maat. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer een opdrachtgever frequent gebruik maakt van één specifieke locatie of in geval van kamerbemiddeling voor een congres of evenement.

Locatiebestand

Worldmeetings heeft met 2.000 en één locaties een overeenkomst gesloten. Dit zijn allemaal professionele locaties waar onze opdrachtgevers met een gerust hart een zakelijke bijeenkomst of een overnachting kunnen boeken. Binnen dit locatiebestand zijn kortingsafspraken gemaakt in het kader van de verschillende Pools. Worldmeetings beschouwt deze locaties als preferred voor haar opdrachtgevers in het Pool concept.