This translation is provided by Google Translate
  • Meet Worldmeetings medewerkers

#MeetWorldmeetings: Hoe is het om stage te lopen bij Worldmeetings.com

Worldmeetings.com ontvangt elk collegejaar weer nieuwe stagairs. Zowel op het service center en administratie, als bij contracting en sales. Afgelopen vier maanden liep Laura bij ons stage bij Contracting. Laura studeert Travel and Hospitality in Groningen en vertelt vandaag hoe haar stage bij Worldmeetings.com was.

“Het leukste aan mijn stage vond ik de collega’s waar ik mee op de afdeling zat. Klinkt cliché he? Maar het is echt zo. Ook al was ik veruit de jongste daar, toch kon ik het heel goed met iedereen vinden. Ik denk dat leuke collega’s je stage kunnen maken of breken, en voor mij heeft het de stage gemaakt.” Voor de afdeling contracting was Laura echt een toevoeging op het team. Merel: “Laura is een enthousiaste en positief ingestelde stagiaire. Ze heeft zich goed ingezet om nieuwe locaties bij Worldmeetings.com aan te sluiten.”

Wat deed ik de hele dag als stagiair?

“Mijn hoofdtaak tijdens de stage was het benaderen van locaties voor zaalverhuur. De afdeling Contracting is het aanspreekpunt voor locaties waar we mee samenwerken, en ze sluiten nieuwe locaties aan. Dat laatste deed ik ook veel. Een hele leuke taak met een grote verantwoordelijkheid. Ik mocht het hele aanmeldproces regelen. Van het eerste telefoongesprek tot en met het aansluiten van de locatie. Ik vond het heel tof om de locatie die ik had benaderd uiteindelijk op de website te zien, klaar om geboekt te worden door een klant van ons. Daarnaast deed ik nog allerlei andere klusjes, maar dit was de grootste taak waar ik bijna dagelijks mee bezig was.

“Ik weet nog wel dat ik na één maand stage mijn eerste
telefonische afspraak had om een samenwerking te bespreken. 
Ik was zo zenuwachtig!”

Gegroeid tijdens mijn stage

“Het eerste telefoongesprek dat ik moest voeren met een locatie vond ik heel spannend. Ik was van te voren heel zenuwachtig. Omdat we in een open kantoorruimte zitten, kan iedereen met je meeluisteren. Ik wist wel wat ik moest zeggen, en ben niet bang om te bellen, maar ik had toch maar even aan Annelies gevraagd of ik in het kantoortje, apart van de rest, mocht gaan zitten. Dat was gelukkig geen probleem. Dat hielp wel met de zenuwen. Uiteindelijk ging dat telefoongesprek niet door, maar er kwamen later nog genoeg andere telefoontjes. Die waren lang niet zo spannend meer als de eerste. Ik durf wel te zeggen dat ik door deze stage echt ben gegroeid en veel heb geleerd over wat ik allemaal kan.”

Voor het eerst op kamers

“Deze stage was niet alleen op gebied van werken een grote leerschool. Omdat ik in Groningen studeer en woon, moest ik een kamer regelen in Den Haag. Gelukkig ging een klasgenootje van mij hier ook heen en konden we samen een huis zoeken. We gingen beide voor het eerst op kamers, daar leer je ook veel van! Zelf elke dagen koken, huis beetje schoon houden, dat viel gelukkig allemaal wel mee. Maar ik ging wel nog bijna elk weekeind naar Groningen hoor, voor de gezelligheid en natuurlijk voor de schone was.”

En nu weer terug naar school?

“Volgende maand begint mijn nieuwe stage alweer. Daar heb ik veel zin in, dat wordt een heel ander soort stage. Veel meer uitvoerend en “op de vloer”. Ik ben benieuwd. Maar als ik zou moeten kiezen tussen school en stage lopen, kies ik nu toch nog wel voor school. Al is het wel een moeilijke keuze! Maar ik vind school gewoon heel erg leuk. Als ik deze opleiding heb afgerond wil ik nog doorstuderen op het HBO. Ik ben namelijk nog lang niet klaar met studeren. Wat ik overigens heel leuk vond, was dat mijn school had gevraagd of ik een presentatie wilde geven aan de tweedejaarsstudenten die volgend jaar stage gaan lopen over mijn stage bij Worldmeetings.com. Niemand van mijn opleiding had ooit zijn stage gedaan bij een zakelijke intermediair in de reisbranche, dus dat was helemaal out of the box. Toen heb ik mijn verhaal verteld over Worldmeetings.com voor 180 medestudenten. Ik kijk met veel plezier terug op mijn stage hier, dus het was heel leuk om dit verhaal te kunnen delen met zoveel medestudenten.

Wil jij ook stage lopen bij Worldmeetings.com? Neem dan contact op met Annemiek via personeelszaken@worldmeetings.nl of bekijk onze vacatures.

  • Deel dit artikel

0 Reacties

Plaats een reactie